طرز تهیه آش آلو
شنبه, ۲۲ آذر ۱۳۹۳، ۰۵:۴۴ ب.ظ
آماده سازی: 30 دقیقه
مدت انتظار: 2 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت و 30 دقیقه
مواد اولیه :
برای 3 نفر
سبزی نیم کیلو (آشی)
آلو یک کیلو (تازه)
لپه 100 گرم
برنج 200 گرم
نعنا 1 قاشق سوپ خوری (خشک)
زردچوبه به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
آش آلو آش خوشمزه ای است و برای طرفداران غذاهای شیرین پیشنهاد بسیار مناسبی است .این آش به خصوص در فصل سرما پیشنهاد بسیار مناسبی برای نهار است.
طرز تهیه:
ابتدا ظرف منسبی انتخاب کنید و در آن 6 پیمانه آب بریزید و اجازه دهید اب به جوش بیاید و پس از آن حرارت را کمی ملایم کنید و برنج و لپه را به آن اضافه کنید و اجازه دهید مواد کمی جوش بخورند.سبزی را خرد کنید و به غذا اضافه کنید .در ظرفی جداگانه مقداری روغن داغ کنید و پیازها را خرد کرده و در آن سرخ کنید و آلو ها را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید و مواد را به قابلمه اضافه کنید.وقتی آش قوام گرفت در ظرفی جداگانه کمی روغن داغ کنید و زردچوبه و ادویه را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود و آنها را به آش اضافه کنید.پس از آماده شدن آش کمی نهنا داغ درست کنید و برای تزیین روی آش بریزید.
نکات:
1) برخی از مناطق در ایران به این آش سرکه میزنند در این صورت حتما آش را تست کنید و اگر طعم آن زیادی تند است کمی شکر به آش بزنید تا طعم آن ملس شود.
2) اگر دوست دارید میتوانید به این آش سایر حبوبات را هم اضافه کنید.
3) اگر لپه شما دیرپز است حتما آن را در ظرفی جداگانه بپزید .
4) در صورت نداشتن وقت میتوانید لپه را در زودپز پخته و برنج را بپزید و بعد آنها را با هم مخلوز کنید تا آش شما سریعتر آماده شود.
نوش جان